Járművek

Használt lakóautó árak: Mennyit kell fizetni egy jó minőségű lakóautóért?

Használt lakóautó 2023-ban? Megéri!

Sokan gondolhatják, hogy 2023-ban nem biztos, hogy még a használt lakóautó árak is túl magasak. Azonban ebben az évben is megy tovább az élet. Pihenni kell, utazni lehet, válasszuk akkor a szabad utazást.

A lakóautós kirándulás ugyanis mindig a szabadságot jelenti. Azt, hogy akkor és oda megyünk, ahová csak szeretnénk. Legyen az a Balaton vagy Tokaj környéke. Legyen az egy erdő vagy vízpart. A lényeg, hogy kint tudunk lenni a természetben. A csillagok alatt ihatjuk meg első kávénkat és utolsó sörünket. Ez ne érné meg a pénzt 2023-ban? Nos, de nézzük, mennyi hogyan is alakulnak a használt lakóautó árak?

Mitől függhet a használt lakóautó ára?

A használt lakóautó ára ugyanolyan dolgoktól függhet, mint új társaikét. Lehet ez:

  • méret,
  • funkciók,
  • férőhelyek,
  • kialakítás,
  • csatlakozók,
  • motor típusa.

Fontos tehát, hogy mekkora lakóautóról is van szó, hány fős, mennyit lehet bele pakolni, mennyi tároló van, stb. Mennyire tudjuk továbbá funkcionálisan használni arra, amire szeretnénk. Mennyi csatlakozó van benne, hány tévé, mennyire felszerelt a konyha.

A használt lakóautók ára csökkenhet, ha idősebb járműről van szó, ha jobban lehasznált, több kilométer van benne.

Mindig számoljunk azzal, hogy ha hosszú távra keresünk, akkor óvatosan vásároljunk használt lakóautót sok megtett kilométerrel. Mindenképp vegyük figyelembe,

  • hány napra tervezünk átlagosan távol lenni,
  • hányan tervezünk általában utazni, aludni,
  • milyen funkciókra is lesz szükségünk.

Új, bérelt, használt?

Bérelhetünk is lakóautót, azonban ez általában csak azoknak jó megoldás, akik még nem biztosak abban, hogy kell nekik lakóautó. Ha azonban már meggyőződtünk róla, hogy kell nekünk saját lakóautó, akkor választhatunk új vagy használt lakóautót is.

A jól megőrzött használt lakóautó ugyanolyan jól szuperál, mint új társai. Azonban sokkal jobban kijöhetünk a pénzünkből. Az új lakóautók egy vagyonba kerülnek, körülbelül 30 millió körül mozoghatnak. Használtat azonban már fele ennyiért is találhatunk. Ez azért jó üzletnek tűnik.

Mindig gondoljunk a kiegészítőkre is, ugyanis az is pénzbe kerül. Tehát azért is megérheti a használt lakóautó, mert még ezen felül is költenünk kell. Olyan dolgokra, mint a kempingfelszerelés, elősátor, kerékpártároló. Továbbá a belső berendezésre is költenünk kell. Hiszen a bérlésnél általában mindent kapunk egyben, de vásárlásnál csak az alapberendezést. Ilyenkor azonban, mint egy lakást, be kell rendeznünk. Ez pedig nincs ingyen.

Válassza a luxuslakoauto.hu-t és utazzon 2023-ban is szabadon!