Épületgépészet, Fűtő és hűtő berendezések

Hangszigetelt légtechnikai cső

A szellőztető rendszerek döntő szerepet játszanak a beltéri levegő minőségének fenntartásában és a kényelmes környezet megteremtésében a lakó-, kereskedelmi és ipari épületekben. Mivel ezek a rendszerek az egész térben keringetik a levegőt, fontos figyelembe venni a zajátvitel hatását. Ez zavarhatja a lakókat és/vagy a szomszédos területeket, így az aggodalmak kezelésére a hangszigetelt légtechnikai cső praktikus megoldást kínál. Alkalmazásával minimálisra csökkenthető a légáramlás és a csatornarendszerben keltett zaj terjedése.

A hangszigetelt légtechnikai cső tervezésének középpontjában a zajátvitel csökkentése, a csendesebb és nyugodtabb beltéri környezet biztosítása áll. Ezek a csövek különböző technikákat és anyagokat tartalmaznak a hanghullámok csillapítására, a rezgések mérséklésére és a hangszivárgás megakadályozására.

A hangszigetelt légtechnikai cső hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkező szigetelőanyagok felhasználásával készül. Ilyenek az akusztikus csőbélések és a speciális habszigetelések, amelyek segítségével a csövek hatékonyan elnyelik és tompítják a rendszeren keresztül terjedő hanghullámokat.