Építészet

Műemlék épület felújítás 2022-ben a Kőrestaurátor csapattal

2022 legyen a felújítás éve! Szóljon most minden az értékek megőrzéséről. Az utóbbi években ugyanis mindenhonnan csak azt hallottuk, hogy vegyünk és szerezzünk be újat. Az új mindig jobb. Persze, tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű. Beszéljünk a műemlékek felújításáról!

A régi épületek sok mindent tudnak mesélni a történelemből. Van az a mondás, hogy „ha a falak beszélni tudnának”… Mennyire sokat mesélnének a műemlék típusú épületek vajon? Mit mondanának nekünk? Nem akarjuk ezeket a falakat tovább etetni történetekkel? Miért válnánk meg ezektől a régi meséktől, ha tovább írhatjuk őket?

A műemlék épület felújítása tehát kulcsfontosságú lehet. Az olyan cégek pedig, mint a Nova Burkolat Bt. azért dolgoznak, hogy ezek az épületek teljes pompájukban tündökölhessenek.

A profi szakemberek, restaurátorok minőségi anyagokkal, a legmodernebb technológiákkal dolgoznak.

A műemlék jellegű épületek esetében a Kulturális Örökségvédelmi hivatalban kell engedélyt kérni az épület felújításához. Az előkészületekben fontos továbbá az épület állapotának felmérése, ahogy az is, hogy leszögezzük, milyen átalakítás történjen. Melyik ornamentikák, díszítőelemek maradjanak meg, melyiktől kell mindenképp megválni.

A cél tehát a műemlék védelme, a díszítőelemek átörökítése, az értékek átadása a jövő generációinak. Mindeközben pedig a modernitás tükrözése is.

Keresse fel a korestauralas.com honlapját, nézzen szét a Nova Burkolat Bt. referenciái között és kérjen ajánlatot.

Bízza a műemlék felújítását a profikra!