Járművek

Milyen lakóautó tartozékra lehet szükségem kirándulás során?

Lakóautós kirándulás – legyen ez a családi program!

Nehéz új programokat kitalálni. Főleg, ha az év több időszakában is szeretnénk egy kicsit kimozdítani a családot, a baráti társaságot. Amikor újabb programötleteken gondolkodunk, mindig felmerülnek a hotelek, szállodák, apartmanok. Manapság elterjedt szállásforma az Airbnb és a CouchSurfing is.

Sátrazás helyett lakóautó

A sátrazás, habár a legegyszerűbb és legrégebbi lakásforma, nem a legkedveltebb. Sokan nem szeretik érezni a buckás talajt, nem szeretik a reggeli nap erős sugarait vagy a beázó anyagokat. Bemerészkedik néha egy-egy vagy netalán egy sereg szúnyog vagy másféle bogár. Ráadásul nem lehet bent kényelmesen öltözni, sem minőségi időt eltölteni bent. Természetesen vannak nagyobb, családi sátrak is, amelyek igazából már-már kis szobához hasonlítanak. Ezeket azonban nehezebb felállítani, tárolni, karban tartani, szállítani. Ráadásul minden méretű sátorhoz szükségesek plusz eszközök.

Mire képes akkor a lakóautó a sátrazással szemben?

Lakóautóval alkatrészeket spórolunk. Lakóautóval tulajdonképpen nem kell gondolkodnunk sem a szállításon, sem az összeszerelésen.

A lakóautóban kényelmesen aludhatunk, nem kell a bogarak miatt, de az időjárás miatt sem aggódnunk. Van mosdó, zuhanyzó és kiskonyha is. Na meg, persze fel tudunk állni és kényelmesen át tudunk öltözni. Van tévé és USB aljzatok. A lakóautó pontosan azoknak való, akik szeretnének is a természetben lenni, meg nem is. Hiszen a lakóautóval oda megyünk, ahová csak szeretnénk, ugyanúgy a természet hangjaira ébredhetünk, csak luxus és otthoni körülmények között.

Alkatrészek nem kizárólag lakóautós kiránduláshoz!

A lakóautó tehát nagyon sok alapvető alkatrészt nem igényel, hiszen számos rész beépített. Mégis van pár olyan lakóautó tartozék, amelyik hasznos lehet.

Ám nem kizárólag lakóautós kiránduláshoz. Ezek lehetnek:

  • kerékpártartó
  • gáztűzhely
  • kemping székek és asztalok
  • plusz fűtő- vagy hűtőtest
  • sátor és elősátor.

Amint látjuk, a felsorolt tartozékok nagy része lakóautón kívüli tevékenységekhez kapcsolódik. Ha bicikliznénk egyet a környéken, jól jöhet a kerékpártartó. Ha esténként grilleznénk a csillagos ég alatt, jól jöhet a grillsütő vagy a gáztűzhely. Ehhez pedig jól jönnek a székek és asztal, az elősátor vagy a plusz fűtőtest a hűvös éjszakákon.

A lakóautó tartozékok tehát plusz tartozékok. A lakóautók azonban magukban is megállják a helyüket.

Amennyiben kedvet kapott a lakóautós kiránduláshoz, látogasson el a luxuslakoauto.hu honlapra és nézzen szét a lakóautós kínálatban. Kérjen ajánlatot és a cég még abban is segít, ha szüksége van bármilyen lakóautó tartozékra. Ne ilyenen múljon a kirándulás! Legyen mindenre felkészülve! Utazzon szabadon!