Járművek

Megmutatjuk, mennyi a lakóautó súlykorlátja

2022-ben válasszuk a szabad utazást!

2022-ben sok változással kell megküzdeni. Ez persze nem szegheti kedvünket. Legyen ez az év is élményekkel és utazásokkal teli. Vigyük el a családot, barátokat egy belföldi kirándulásra.

Nem csak a Balaton az érdekes, számos zöldövezeti rész van Magyarországon, amit mindenképp érdemes felvenni a listánkra. Legyen szó erdőkről, vagy más természetvédelmi területről.

A lakóautó szabadságot ad. Akkor és oda megyünk, ahova csak szeretnénk. Reggel felébredünk, megisszuk az elősátor árnyékában reggeli kávénkat, egy kis grillen megsütjük a reggeli virslit. Mindeközben pedig közösen megvitathatjuk, hogy hová is induljunk.

Előkészületek az útra

Természetesen, mint minden kirándulás előtt, tervezni kell. Ez igaz akkor is, ha csak kettecskén, vagy egyedül vágunk neki az útnak, de akkor főként, ha nagyobb családdal.

A két emberes utazás is tervezést igényel. De gyerekekkel persze sokkal több a felmerülő igény és esetleges kihívás.

Miket vegyünk figyelembe, mielőtt lakóautót választunk?

  • utasok száma
  • felszerelés mennyisége
  • utazásra szánt napok száma
  • jogosítvány

Vegyük végig gyorsan ezt a listát.

Egyrészt a legtöbb lakóautóhoz elegendő a B kategóriás jogosítvány, azonban mindenképp nézzünk utána ennek utazás előtt. A lakóautó súlykorlátja miatt is fontos lehet a jogosítvány, erről még lesz szó.

Ahhoz, hogy tudjuk, mekkora lakóautóra lesz szükségünk, tudnunk kell, hány fővel utazunk. Ettől függően kell kiválasztanunk a lakóautót. Vannak a két főstől egészen 6-8 fősig modellek.

A lakóautó súlykorlátja szempontjából ez is nagyon fontos. Hiszen a lakóautó súlyába a személyek száma is beleszámít.

Fontos, hogy hány napra megyünk, hiszen ettől függ, mennyi csomagot viszünk magunkkal. A csomagok pedig szintén nyomnak azért pár kilót.

Ha plusz kiegészítőket bérlünk, például kerékpárokat, grilleket, elősátrat, ez mind plusz kiló.

Ha kíváncsi, milyen lakóautókat tud bérelni 2022-ben, nézzen szét a luxuslakoauto.hu honlapon, kérjen ajánlatot és utazzon szabadon!

Mi a pontos lakóautó súlykorlát?

A lakóautó súlya nem haladhatja meg a 3500 kilogrammot. Ez azt jelenti, hogy a fent említett kiegészítőkkel és személyekkel, csomagokkal együtt kell, hogy beleférjen minden a lakóautó súlykorlátjába.

Ez persze függ attól is, hogy mekkora maga a lakóautó. Ez a korlát is eltérhet.

A kulcs mindig az, hogy nézzünk utána pontosan, mit szabad és mit nem. Ne érjen minket utólag hátrány, ne büntessenek meg bennünket. Hisz ez mind elronthatja a kirándulást.

Számos prémium lakóautó közül válogathat, többek között a luxuslakoauto.hu-n is. Nézzen szét és válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet.

Utazzon 2022-ben végre teljesen szabadon!